Agnes McDowell

Agnes McDowell

15
Alle productspecificaties

Auteur: M.K. Peta
Uitgever: Brave New Books
Nederlands
167 pagina’s
Brave New Books

maart 2015

Samenvatting
In Schotland woont Agnes McDowell. Een vrouw die niets liever wil dan heks worden. Haar nichtje Georgie (14 jaar) kent haar wens. Als Agnes wordt toegelaten tot de heksenkring en haar toelatingsopdrachten moet uitvoeren, mag Georgie mee op haar reis. De opdrachten brengen hen langs het monster van Loch Ness, tot in Lochem waar hun reis eindigt bij de Witte Wieven van Zwiep. Onderweg leert Agnes op een bezem vliegen, helpt ze met het maken van een graancirkel, ontmoet ze elfen bij Stonehenge en komen ze in vreemde situaties terecht. Georgie wil alles meebeleven, maar daarmee kan ze zichzelf in gevaar brengen. Ze moet dus steeds weer achterblijven en wachten of haar tante weer veilig terugkomt. Timothy, een ondeugende elf, wordt bij een van de opdrachten aan Agnes toevertrouwd. De eetlust van de elf brengt haar soms tot wanhoop. Georgie en Timothy kunnen het uiteindelijk goed met elkaar vinden. Het is een hoed die, met boze opzet, Agnes te pakken neemt. Kan de heks die aan het hoofd van de heksenkring staat Agnes nog redding bieden? Wordt Agnes McDowell een nieuwe heks of zit dat toch anders in elkaar?

Een verhaal voor alle leeftijden vanaf 8 jaar.