Verfilming

Een mens mag dromen, toch? Ik kan er van dromen dat mijn verhalen verfilmd worden. Ik schrijf al filmisch en ik ben niet de enige die het dan ook al helemaal voor zich ziet op het witte doek. Maar om dit te realiseren moet een filmproducent wel mijn verhalen kennen. En hoe pak ik dat aan? Ik ben onbekend en heb geen kruiwagens. Als ik al eens een mail of brief de deur uit doe ontvang ik vrijwel nooit een reactie.

Een keer, in de jaren 90, kreeg ik een reactie van het productiehuis van Joop van den Ende. Daar zagen ze een van mijn verhalen als een soort van “Kunt U Mijn De Weg Naar Hamelen Vertellen Meneer”. Alleen waren zij destijds niet bezig met filmproducties. Maar het gaf wel weer dat mijn idee niet gek was.

Welke #filmproducent mag ik benaderen met fantasy jeugdverhalen?

#Durftevragen

Margreet K. Peta